18 september 2016
16:00

Västanviks AIF 2

Lysviks IF borta 3-2

Som alla matcher nu är det bara seger som ränades om vi ska ha nån chans på uppflyttning.
Då det i senaste matcherna varit trångt centralt på mitten ändrade vi lite i vår uppställning för att få mer plats på mitten för våra spelare och med det bättre tid att slå bra pass i djupled.
Detta funkade riktigt bra inledningsvis då vi hittade fram med bollar i djupled både på kanterna o centralt vilket gav oss ett ledningsmål i fjärde minuten. Detta då Fredrik med ett kanonpass hittar ut till Emil på högerkanten och han utnyttjar läget genom att dra sin back innan han säkert rullar bollen imål.
Drömstart som borde ge oss en kick och det gjorde den ett tag iallafall för vi skapar flera fina lägen under första kvarten främst genom en spelsugen Anton med uppbackning av Fredrik. Tyvärr kan vi inte få in en boll till och på en tillsynes ofarlig kontring på högerkanten får de mer eller mindre en straff. Detta då de slår ett inlägg som från nära håll träffar Per J:s arm totalt ofrivilligt men domaren blåser bestämt straff o kvitteringen är ett faktum.

Detta triggar Lysvik som nu hittar in i matchen genom att lyfta fram bollar på Hampus U som är stark i targetspelet vilket skapar oreda hos oss. Efter 20min hamnar vi lite fel i försvaret somde utnyttjar med en fin boll mellan mittback-ytterback med friläge som följd o detta utnyttjas brutalt.
Matchen är nu ganska jämn även om vi är spelförande men deras enkla spel på mötande forward oroar då han får stora ytor mellan försvar o mittfält.
Efter 27min kan vi dock utjämna då Fredrik gör en liten defensivrens och bollen hittar fram till Anton som löper sig fri innan han lugnt rullar in bollen.
Detta höjer humöret och vi trycker nu på bra vilket ger Anton bra skottläge som målisen dock fint räddar.
I 30:e minuten kommer ledningsmålet efter ett fint anfall där Anton hittar ut på högerkanten med en boll till Fredrik.
Han tar sig ner mot kortlinjen innan han slår in bollen centralt där Anton dyker upp och enkelt kan stöta in bollen imål.
Vår fina period fortsätter med några fina lägen där vi kanske nån gång borde passat in framför mål istället för att söka eget skott. Vi skulle också haft en straff efter en frispark där Anton från nära håll lyfter bollen mot mål men på mållinjen står en försvarare o trycker ut armen så bollen träffar den vilket kändes mycket mer straff än den vi åkte på för här var handligen medveten.
Om det är orken eller nått annat vet jag inte men sista 10min tappar vi trycket så Lysvik kan hota än mer än tidigare och detta gör att vi disskuterar om vi ska gå tillbaka till spelsystemet vi haft tidigare då det funkat bra defensivt.

Vi bestämmer oss för att göra så för att om möjligt täppa till ytan mellan försvar o mittfält.
Detta funkar bra till en början då vi kan få bort hampus från spelet men detta gör också att vår offensiv kommer av sig en del så vi skapar inte så många chanser i andra halvlek. Stor del i detta har också att några viktiga spelare varit sjuka under vecka så deras fysiska status är inte på topp.
Tyvärr verkar detta problem vara ganska genomgående för det är för många som går på knäna under sista delen av halvleken då Lysvik är klart bättre och hade varit värda en poäng.
Jag är lite fundersam över att vi kollektivt verkar trampa luft så tydligt i andra halvlek även om gräsmattan är tjock och tungsprungen vilket vi inte är riktigt vana vid.

Lite konstig match då vi i första har bra fart offensivt medans de lyfter långt och skapar en del lägen då vi inte har djup i försvarsspelet. I andra tappar vi i offensiven pga våra ofensiva spelare blir trötta men vi släpper inte heller till så många öpnna lägen bakom backlinjen. Däremot får Lysvik sista 20min myycket bollinnehav på vår planhalva och försöker lyfta in bollar i straffområdet där det dock är trångt så det ser kanske farligare ut än det var.
Jag önskar dock bättre kommunikation målvakt-backlinje för att få bort lite tveksamheter i vissa situationer och just kommunikation saknas även högre upp i plan för ibland i andra h-lek var det virrigt värre i markeringsspelet.
Vi tog dock hem en mycket viktig seger och jag hoppas nu få loss tillgängliga spelare till återstående matcher för att vi ska kunna hota ända till sista sparken.

Matchfakta: 3-2 (3-2)

1-0 4min Emil (Fredrik) Kallt avslut i friläge efter avdribbling av back efter bra pass från Fredrik
1-1 15min Straff lite tveksamt dömd
1-2 20min Friläge efter fin djupledsboll mellan ytter-innerback
2-2 27min Anton (Fredrik) Friläge efter "rensspark" upp av Fredrik
3-2 30min Anton (Fredrik) kanonanfall med växelspel Anton-Fredrik-Anton